Singapore Reseguide 

Visa version för:
Små skärmar
Stora skärmar

Sevärdheter i Singapore

Ett urval av sevärdheter och saker att göra i Singapore. De flesta sevärdheterna ligger i eller nära centrala Singapore, men några bra aktiviteter ligger lite längre bort. De finner du i vår sida med utflykter.

De aktiviteter som passar bra för barn finns sammanställda i vår sida om barnvänliga aktiviteter.

Singapore River

Singapore River på kvällen

Rakt genom centrum av Singapore går Singapore River. Nära mynningen är finansdistriktet med sina höga skyskrapor och lite längre in finns det en del lite äldre byggnader bevarade som visar en del av Singapores koloniala historia.

Då floden går rakt genom centrum finns det en hel del sevärdheter i närheten. Längst ut vid mynningen ligger Merlion Park med en 8 meter hög staty av singapores "maskot" merlion. Merlion är en fantasifigur med lejonhuvud på en fiskkropp.

Ett poulärt sätt att se floden är med Singapore River Cruises. De utgår från Merlion Park och gör två rundturer upp längs floden och tillbaka igen. De stannar på flera ställen längs vägen och man kan hoppa på och av var man vill.
www.rivercruise.com.sg

Längs floden finns det många restauranger och barer, framförallt i Boat Quay och Clarke Quay, där man kan göra en paus i sin flodpromenad och prova den lokala ölen Tiger Beer.

MRT: Raffles Place eller Clarke Quay

Botaniska Trädgården

Symphony Lake i botaniska trädgården

Singapore Botanic Gardens är en 150 år gammal park där det finns tusentals växtarter. I den 2 km långa parken finns det bland annat en liten tropisk regnskog. Huvudattraktionen i parken är dock National Orchid Garden. Här kan man se 2000 arter och hybrider av orkidéer. Förutom växter finns här också tre mindre sjöar. Bredvid Symphony Lake finns en scen där Singapore Symphony Orchestra ibland håller gratis konserter på helgerna.

I Jacob Ballas Children's Garden har man gjort en liten park där barn upp till 12 år på ett roligt sätt kan lära sig mer om hur växter fungerar.

Huvudparken är öppen 05.00-24.00 och är gratis.
National Orchid Garden är öppen 08.30-19.00, entré $5
www.sbg.org.sg

MRT: Botanic Gardens

China Town

Majoriteten av Singapores invånare idag är kineser, men förr i tiden var Chinatown den kinesiska delen av Singapore och det märks fortfarande. En del av bygganderna är fortfarande i traditionell kinesisk stil till skillnad mot resten av Singapore som är relativt modernt. Här finns också en hel del kinesiska prylar att köpa. Förutom att stadsdelen i sig är värd ett besök och en promenad runt i området finns här även ett flertal sevärdheter.

Buddha Tooth Relic Temple är ett fyra våningars buddisttempel. Här finns bland annat en 9 meter hög buddastaty.
www.btrts.org.sg

Buddha Tooth Relic Tempel i Chinatown
© Riction at en.wikipedia

Chinatown Heritage Centre visar hur Chinatown blev till och hur livet var för de tidiga invandrarna.
www.chinatownheritagecentre.sg

Chinatown är inte bara kinesisk kultur. Här finns även Sri Mariamman Temple, Singapores äldsta hindutempel. Templet har en fantastisk entré med massor av små skulpturer, som är värd en omväg bara den.

MRT: Chinatown

Little India

Knappt 10% av Singapores befolkning består av indier. Många av dem bor i Little India och här finns det mycket tydliga influenser från Indien. Starka färger är ett exempel på det. Många hus i området är målade i fina klara färger.

Gata i Little India

För den som vill passa på att shoppa kan man här göra bra affärer på färgglada tyger, en indisk sari eller några påsar med kryddor i lösvikt.

När man är i Little India ska man såklart passa på att äta indisk mat. Här finns många restauranger och food courts som har bra indisk mat. Ibland serveras maten direkt på ett bananblad, som man traditionellt gör i delar av indien.

Den som är intresserad av elektroniska prylar bör passa på att göra ett besök i Sim Lim Square när man är i Little India. Med sex våningar fyllda med datorer, mobiler, kameror och andra prylar är det Singapores största IT-köpcenter.

MRT: Little India eller Bugis

Orchard Road

Singapore är en stor transithamn där mycket varor passerar på vägen mellan Asien och Europa, så shopping har länge varit en av Singapores kännetecken.

Även om man inte har planerat att handla något är det värt ett besök på Orchard Road med alla dess fantastiska gallerior ett måste under ett besök i Singapore.
Se mer på vår sida om shopping.

MRT: Orchard eller Somerset

Singapore Flyer

Ett av de bästa sätten att se Singapores skyline är från Singapore Flyer.

Med en diameter på 150 m och en total höjd på 165 m är det världens högsta pariserhjul och det erbjuder en fantastisk panoramavy av Singapore från ovan. Fina dagar kan man se ända till Johor Bahru i Malaysia och även få en skymt av Indonesien i öarna Batam och Bintan.

Hjulet består av 28 vagnar som rymmer 28 personer styck och ett varv tar en dryg halvtimme att åka.

MRT: Promenade

Fort Canning Park

Fort Canning Park är en park som ligger mitt i centrala Singapore. Endast några hundra meter från galleriorna på Orchard Rd och skyskraporna nere i finandistriktet kan det vara en utmärkt plats att koppla av med en promenad i grönskan som omväxling till storstadens hetsiga tempo. Här finns bland annat Spice Trail som är en samling med kryddor och andra växter och Fort Canning Green där det ibland anordnas konserter eller karnivaler.

Själva Fort Canning är en kulle där Brittiska flottans kommandocentral låg under andra världskriget. Kommandocentralen kallas idag The Battle Box och är ett museum över de sista dagarna av slaget om Singapore under andra världskriget. På hemsidan finns "gör-det-självguider" med förslag på promenadvägar runt parken.
www.nparks.gov.sg/fortcanning/

MRT: City Hall eller Dhoby Ghaut

National Museum of Singapore

National Museum of Singapore

National Museum of Singapore är Singapores äldsta museum och har funnits sen 1849. På sin nuvarande plats norr om Fort Canning Park, har Museet legat sen 1887.

Museet fokuserar på Singapores historia och var under några år känt som Singapore History Museum.
Med bl.a. foton, målningar och interaktiva installationer berättar man om hur singapore har utvecklats sen 1300 talet och fram till nutid.
www.nationalmuseum.sg

MRT: City Hall, Bras Basah eller Dhoby Ghaut

Singapore Art Museum

Ett kvarter från National Museum of Singapore ligger Singapore Art Museum. Museet har fokus på modern konst från Singapore och sydostasien, men samlingarna med över 7000 konstverk innehåller även en del konst från övriga asien.
www.singaporeartmuseum.sg

MRT: Bras Basah

Väderprognos


Aktuell växelkurs:
1 SGD = 7.76 SEK


www.singapura.se (c) 2011-2017
≡ Meny