Singapore Reseguide 

Visa version för:
Små skärmar
Stora skärmar

Utflykter i Singapore

Singapores bästa utflykter och aktiviteter. Tipsen på den här sidan är sånt som ligger lite utanför Singapore city. De flesta sevärdheterna ligger dock mer centralt, och de hittar du här.

Singapore är dock ett ganska litet land så även om nånting ligger på andra sidan landet tar det inte så lång tid att åka dit.

Sentosa

Trots att Singapore är en ö finns det inte mycket badstränder. Utanför kusten ligger det nästan alltid stora transportfartyg ankrade vilket gör att det inte är så trevliga badplatser. Den enda platsen i landet som har bra badstränder är Sentosa.

Sentosa
© Ke Wynn @ Flickr

På en fem kvadratkilometer stor ö söder om city har man gjort ett "nöjescentrum" med badstränder, naturområden och golfbanor. För den som vill bada finns här en 2 km lång sandstrand med fin vit sand. För den som är mer intresserad av inomhusaktiviteter finns det bland annat en 4D biograf och utsiktsplatsen Tiger Sky Tower. Tiger Sky Tower är 130m över havet och vid bra väder kan man se ända till Malaysia och Indonesien.

Resorts World at Sentosa har ett flertal attraktioner, bland annat Universal Studios Singapore. Här finns även ett flertal hotell och restauranger.

Tiger Balm Gardens (Haw Par villa)

Tiger Balm Gardens

Tiger Balm Gardens byggdes 1937 av bröderna som uppfann tigerbalsam. Här finns över 1000 statyer i 150 scener som berättar om kinesiska legender och sägner. Mest spektakulärt är "The Ten Courts Of Hell" som visar de straff man får i helvetet om man begått några synder i livet.

Parken är en ganska märklig upplevelse med alla sina statyer med mer eller mindre konstiga motiv. Vissa delar av parken är lite slitna men det är en barnvänlig aktivitet där man kan lära sig lite mer om kinesisk mytologi.

Öppettider: 9-19, Gratis entré,
Address: 262 Pasir Panjang Road karta

Singapore Zoo och Night Safari

Singapore zoo bestär av två delar. Dels en vanlig djurpark, men även Night Safari som ligger precis bredvid. Night Safari är världens första Nattzoo och öppnar inte förens efter att solen gått ner kl 19:30. Djuren på Night Safari är belysta med simulerat månsken så att besökarna ska kunna se djuren utan att det stör deras dygnsrytm.

Både Singapore Zoo och Night Safari är "öppna" djurparker där djuren bor i stora inhägnade områden som efterliknar deras naturliga miljö. Framförallt nattsafarit, men även dagtid är singapore zoo väl värt ett besök.
www.zoo.com.sg
www.nightsafari.com.sg

Address: 80 Mandai Lake Rd karta

Dagstur till Johor Bahru

Stannar man mer än några dagar i Singapore kan det vara värt att göra en utflykt till Johor Bahru på andra sidan gränsen till Malaysia. Svenskar behöver inget visum för att komma in i Malaysia, och man kan åka till gränsen med kollektivtrafiken.

Johor Bahru är en ganska utspridd stad och inte så turistvänlig, men den är annorlunda jämfört med Singapore och det finns en del sevärdheter i närheten av gränsstationen.

Jurong Bird Park

Jurong Bird Park i västra Singapore är världens största fågelzoo. Här finns 5000 fåglar av 380 arter från hela världen i 4 separata burar med olika tema som man kan gå omkring i. Förutom att promenera i parken finns det en monorail rundtur som åker runt i parken några meter ovanför marken så att man kan få ett annat perspektiv på miljön och fåglarna.
www.birdpark.com.sg

Address: 2 Jurong Hill karta

Southern Ridges

Southern Ridges är samlingsnamnet för tre parker som ligger i sydvästra Singapore. Mount Faber Park, Telok Blangah Hill Park och Kent Ridge Park är grönområden med sammanlagt 9 km promenadstråk och vandringsleder.

Henderson Waves på kvällen
© Kok Leng Yeo

Mount Faber i parken med samma namn är en poulär turistattraktion. Från den 105 m höga bergstoppen får man en fin panoramautsikt över hamnen och finansdistriktet i centrum. Från Mount Faber går det linbana till Sentosa.
karta

För att underlätta för gående att ta sig från Mount Faber Park till Telok Blangah Hill Park på andra sidan Henderson Road har man byggt en gångbro. Henderson Waves är 274 meter lång och är med sin vågformade design ett poulärt foto-objekt. Med en höjd av 36 m är det även Singapores högsta gångbro.

Gardens by the Bay

Den som vill promenera i grönskan lite närmare centrum beger sig med fördel till Gardens by the Bay. Med sin centrala plats precis bakom Marina Bay Sands är det ett utmärkt ställe att ta en paus från shoppingen på. Här har man försökt bygga en "City in a Garden" och det finns ett flertal attraktioner som är värda ett besök.
Flower Dome, är en kupol med torrt, svalt klimat ungefär som kring medelhavet. Här visar man växter från bl.a Australien, Kalifornien och Medelhavet.
I Cloud Forest med sin 35 m höga bergssida visar man blommor och växter som vanligtvis återfinns på lite högre höjd. Här finns även världens högsta vattenfall inomhus.

Supertree Grove
© kyeniz @ Flickr

Supertree Grove med sina up till 50 m höga konstgjorda "superträd" är ett försöka att bygga en trädgård på höjden. På dagen ger de ibland välbehövlig skugga, och på kvällen används de för en ljusshow.
Mellan Några av superträden finns det in gångbro på 22 m höjd där man kan få ett perspektiv ovanifrån på grönskan.

Parken är öppen från 05 på morgonen till 02 på kvällen, och det är gratis att gå in i själva parken. Däremot kostar det pengar att gå in i Flower Dome och Cloud Forest.
Närmaste MRT är Bayfront.
karta

Väderprognos


Aktuell växelkurs:
1 SGD = 7.76 SEK


www.singapura.se (c) 2011-2017
≡ Meny