Singapore Reseguide 

Visa version för: Små skärmar
Stora skärmar

Inför Resan

Allt du behöver veta innan du åker till Singapore och lite tips på guideböcker som kan vara värt att införskaffa innan resan.

Visum till Singapore

Svenskar behöver inget visum för kortare vistelser i Singapore.
Vid ankomst till Singapore får man en stämpel i passet som tillåter att man stannar upp till 90 dagar i landet. Den som behöver stanna längre än 90 dagar kan ansöka om förlängning hos ICA (Immigration & Checkpoints Authority)
Passet måste dock ha en giltighetstid på minst 6 månader vid inresan.

Länkar

ICA Immigration & Checkpoints Authority
Sveriges ambassad i Singapore har mer information på sin
hemsida

Pengar

Valutan i Singapore är singapore dollar (SGD). Kreditkort fungerar på många ställen, men det är inte lika vanligt som i Sverige, så det är att rekommendera att man har med sig kontanter. När man gör billiga saker så som äter på hawker centers eller köper små souvenirer är det nästan alltid kontanter som gäller.

Aktuell växelkurs finns i marginalen till höger.

Elektricitet

Singapore har 230 V, samma spänning som i Sverige. Det gör att alla elektriska apparater fungerar där. Däremot är det andra kontakter (Brittisk typ) så man måste ha en adapter med sig. Vissa uttag stödjer dock även europeiska kontakter, men det bör man inte räkna med.

Vaccination

För kortare resor till Singapore behövs normalt sett inga vaccin förutom det grundskydd de flesta svenskar fått med sina barnvaccinationer. Resenärer som planerar längre rekommenderas i vissa fall ytterligare vaccin, som t.ex. Tyfoid.
Till skillnad från de flesta grannländer är Singapore helt fritt från Malaria.

För mer information om vaccin se Medical Links vaccinationsguide

Guideböcker

Även om man kan hitta mycket information på internet och det ibland går att få gratis turistinfo och kartor på den plats man besöker kan det vara praktiskt att ha en guidebok med sig.

Utbudet av guideböcker om Singapore på svenska är mycket begränsat. Genom åren har ett antal böcker publicerats, men de flesta trycks inte längre och är svåra att få tag på.

Om man däremot kan tänka sig en guidebok på engelska finns det många olika att välja på. De stora förlagen Lonely Planet och Rough Guides har flera olika varianter med olika inriktning beroende på hur man reser och vart man reser i övrigt.
Ska man bara resa till Singapore kan det räcka med en liten "city guide". Många resenärer brukar dock kombinera en resa till Singapore med ett besök i Malaysia, och flera förlag ger därför ut reseguider med både Malaysia och Singapore i en bok.
För den som ska resa runt som backpacker i många länder kan det istället vara bättre att köpa en bok som guidar till hela regionen, som t.ex. Southeast Asia on a Shoestring.

Några exempel på guideböcker om Singapore

Lonely Planet Singapore City Guide
Berlitz Singapore Pocket Guide

Guideböcker om Singapore och Malayisa

Lonely Planet Malaysia Singapore and Brunei
The Rough Guide to Malaysia, Singapore and Brunei

Guideböcker om Sydostasien

The Rough Guide to Southeast Asia on a Budget
Lonely Planet Southeast Asia on a Shoestring

Guideböcker på svenska

Första klass reseguide Malaysia & Singapore

Väderprognos


Aktuell växelkurs:
1 SGD = 7.94 SEK


www.singapura.se (c) 2011-2017