Singapore Reseguide 

Visa version för: Små skärmar
Stora skärmar

Shopping

Den som gillar shopping har verkligen hamnat rätt i Singapore. Singapore har länge varit en stor transithamn för för handelsfartyg på väg mellan Europa och Asien. Det gjorde att man förr i tiden kunde hitta alla sorters varor till mycket bra priser här. Den traditionen lever fortfarande kvar och handel & shopping är fortfarande ett starkt kännetecken för Singapore.

Orchard Road

Det främsta området för shopping är Orchard Road. Här finns flera gallerior med butiker i alla prisklasser. DFS Galleria och Ngee Ann City är exempel på gallerior med lite mer fokus på lyxmärken som t.ex. Louis Vuitton, Hugo Boss eller Gucci.
The Heeren har en inriktning mot ungdomar och street wear.
För den som vill göra de allra billigaste fynden finns lågprisgallerior som Far East Plaza eller Lucky Plaza.

karta
MRT: Orchard eller Somerset

Länkar

DFS Galleria
Ngee Ann City
The Heeren
Lucky Plaza
Far East Plaza


Ett annat bra ställe för shopping är The Shoppes at Marina Bay Sands. Med knappt 100000 kvadratmeter butiksyta är det Singapores största lyxgalleria. Här finns butiker från de flesta kända märken.
hemsida

karta
MRT: Marina Bay

China Town

I Chinatown finns det mesta att köpa. Hit åker man för att köpa traditionella kinesiska varor, som medicinska örter, te, antikviteter och hantverk.

Te av alla möjliga sorter finns t.ex. på Tea Chapter. Här köper man te i lösvikt eller tar en paus i turistandet och dricker en kopp på plats. Man kan även få en kurs i hur te ska bryggas på rätt sätt. Mer info på Tea Chapters hemsida

Det finns även många butiker som säljer smycken i guld och jade, och en mängd butiker som säljer souvenirer och prydnadssaker.

karta
MRT: Chinatown

Little India

Förutom att Little India är värt ett besök i sig ska man såklart passa på att köpa med sig lite indiska saker hem. Den matlagningsintresserade kan t.ex. köpa med sig ovanliga kryddor hem. Här finns många ställen där man kan köpa olika sorters kryddor i lösvikt.
Indiska tyger med sina klassiska klara, starka färger går det att hitta i ett flertal butiker längs gatorna, eller varför inte köpa med sig en Sari hem.
karta

Precis utanför Little India ligger Sim Lim Square. Singapores största IT/elektronik-köpcenter med sex våningar fyllda med datorer, kameror, mobiler och mediaspelare. Här går det att få bra priser på alla elektronikprylar, men det gäller att veta vad man vill ha och vad det borde kosta. Man bör även se upp med vilseledande tricks som t.ex. att ett batteri som vanligtvis ingår plötsligt säljs som extra tillbehör eller att skatten inte ingår i det förhandlade priset.
hemsida

karta
MRT: Little India eller Bugis

Väderprognos


Aktuell växelkurs:
1 SGD = 7.94 SEK


www.singapura.se (c) 2011-2017